طرز تهیه شیرینی مشهدی خانگی برای عید نوروز | قند در دل مهمان نوروزی آب کنید!

طرز تهیه شیرینی مشهدی خانگی برای عید نوروز | قند در دل مهمان نوروزی آب کنید!
اگر اهل پختن شیرینی خانگی برای عید نوروز هستید، حتما پیشنهاد می‌کنیم، شیرینی مشهدی خانگی را هم در لیست شیرینی‌هایتان قرار دهید.
کد خبر: ۷۷۷۷
|
۱۹ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۰:۳۷

طرز تهیه شیرینی مشهدی برای عید نوروز به شما کمک می‌کند، لیست شیرینی‌های نورزی را کامل کنید. یکی از قدیمی‌ترین و خوشمزه‌ترین شیرینی‌های عید نوروز، شیرینی مشهدی یا شیرینی مربایی است که در کشور ترکیه به آن (قرابیه مارمالادی) می‌گویند. شیرینی مشهدی در گروه شیرینی‌های خشک با ماندگاری بالا قرار می‌گیرد؛ از این رو کاملاً مناسب عید نوروز است.

+ پیشنهاد: طرز تهیه سه مدل شیرینی عید نوروز با ماندگاری بالا

زی‌سان: این شیرینی پرطرفدار از دو لایه شیرینی بیسکویتی تشکیل شده که میان آن را با مارمالاد پُر می‌کنند و در نهایت با پودر پسته و شکلات آب شده تزئین می‌شود.

اگر می‌خواهید برای نوروز امسال با یک شیرینی خوشمزه و مجلسی از میهمانان‌تان پذیرایی کنید، یک قلم و کاغذ بردارید و با ما همراه شوید تا آسان‌ترین روش پخت شیرینی مشهدی را به شما آموزش دهیم.

آنچه در ادامه خواهید آموخت:

  • مواد لازم شیرینی مشهدی 
  • طرز پخت شیرینی مشهدی  
  • نکات تکمیلی پخت

طرز پخت شیرینی مشهدی برای عید نوروز

مرحله اول: برای تهیه این شیرینی خوشمزه ابتدا باید شربت بار (شهد) را درست کنید. برای تهیه شهد، ابتدا شکر و آب را درون یک ظرف بریزید و روی اجاق گاز قرار دهید و با شعله ملایم اجازه دهید بجوشد. پس از گذشت چند دقیقه وقتی کمی شهد غلیظ شد، به آن گلاب و زعفران اضافه کنید. اجازه دهید کمی دیگر بجوشد سپس از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید تا خنک شود.

مرحله دوم: درون یک ظرف مناسب روغن و پودر قند را مخلوط کنید و با دور تند همزن بزنید تا مخلوط کرم رنگ و سبک شود سپس تخم مرغ و وانیل را به مخلوط اضافه کنید و کمی دیگر هم بزنید.

مرحله سوم: شیر را به همراه شهد به مواد اضافه کنید و در حد مخلوط شدن هم بزنید.

مرحله چهارم: آرد را کم‌کم به مخلوط اضافه کنید. این خمیر را اصلا نباید ورز دهید؛ زیرا ورز دادن خمیر باعث خشک شدن شیرینی مشهدی می‌شود. فقط در حد جمع شدن خمیر، با نوک انگشت ورز دهید. وقتی خمیر جمع شد روی ظرف را بپوشانید و به مدت ۲ ساعت در یخچال استراحت دهید.

مرحله پنجم: وقتی مدت زمان استراحت خمیر سپری شد، آن را از یخچال خارج کنید و با وردنه به ضخامت ۲ میلی‌متر روی سطح کار پهن کنید سپس به وسیله ۲ مدل کاتر (ساده و میان تُهی) کاتر بزنید.

مرحله ششم: روی سینی فر کاغذ روغنی قرار دهید و شیرینی‌هایی که کاتر زده بودید را با فاصله روی سینی فر بچینید سپس در فر از قبل گرم شده با حرارت ۱۷۰ درجه به مدت ۱۵ دقیقه بپزید. (زمانی که زیر شیرینی طلایی شد، آن را از فر خارج کنید).

مرحله هفتم: اجازه دهید شیرینی‌ها خوب خنک شوند. پس از این‌که شیرینی‌ها خنک شدند، آن‌ها را به دو بخش ساده و میان تُهی تقسیم کنید. قسمت میان تُهی شیرینی را با کمی شهد مرطوب کنید و در پودر پسته یا پودر نارگیل یا مغزیجات دلخواه بغلتانید. روی قسمت ساده شیرینی را ژله بریلو یا مارمالاد بریزید سپس رو قسمت شیرینی را روی هم بچسبانید.

اکنون شیرینی مشهدی خوشمزه شما آماده است، با عشق نوش جان کنید!

طرز تهیه شیرینی مشهدی خانگی برای عید نوروز | قند در دل مهمان نوروزی آب کنید!

+ پیشنهاد برای پخت شیرینی خانگی:

- شیرینی نخودچی برای عید نوروز

- شیرینی ونیزی برای عید نوروز

نکات تکمیلی پخت شیرینی مشهدی 

  • به جای روغن جامد می‌توانید از کره استفاده کنید.
  • با این مقدار مواد می‌توانید حدود ۷۰ عدد شیرینی درست کنید.
  • برای تزئین نهایی شیرینی مشهدی با شکلات آب شده، مقداری شکلات تخته‌ای را با روش بن‌ماری ذوب کنید سپس با کمی روغن مایع مخلوط کنید.مخلوط را کنار بگذارید تا به دمای محیط برسد. پس از این‌که شکلات کمی خنک شد آن را درون قیف بریزید و به دلخواه شیرینی را تزئین کنید.
  • سعی کنید ضخامت خمیر یکسان باشد؛ در غیر این صورت یک طرف خمیر می‌پزد و طرف دیگر خام باقی می‌ماند. در نتیجه شیرینی شما دو رنگ می‌شود و ظاهر خوبی نخواهد داشت.
  • اگر حس کردید هنگام کاتر زدن خمیر به کاتر می‌چسبد، کاتر را کمی به نشاسته ذرت آغشته کنید سپس خمیر را کاتر بزنید.


*دستور پخت: زهرا راستین

سایر اخبار
ارسال نظرات
غیر قابل انتشار: ۰ | در انتظار بررسی: ۰ | انتشار یافته: